Η δημιουργία ιστοσελίδας για την επιχείρηση ή το προϊόν σας δεν είναι άλλη μια μόδα της εποχής μας. Είναι μια απαραίτητη και ίσως από τις πιο σοβαρές επενδύσεις που θα χρειαστεί να κάνετε για την εικόνα σας στον έξω κόσμο.
Πήρατε, λοιπόν, την απόφαση να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Υπέροχα! Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και πολλοί προβληματισμοί. Αξίζει; Θα βρω κάποιον που να με καταλάβει; Μήπως θα πληρώσω για μια προχειροδουλειά;
Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ιστοσελίδων απαιτεί μεθοδικότητα, εμπειρία, γνώση των σύγχρονων μεθόδων κατασκευής, συχνή ενημέρωση για τις εξελίξεις, εντυπωσιακό σχεδιασμό και βέβαια ταλέντο, πάθος για το τέλειο και αστείρευτη ανάγκη για δημιουργία.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη για εσάς κατασκευαστική εταιρεία!
1. H πρόταση που θα λάβετε από την εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων που θα σας φτιάξει το website, θα πρέπει να είναι λεπτομερής
Εσείς και μόνο εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα την εταιρεία σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, την φιλοσοφία και την εικόνα σας! Για να εμπιστευθείτε την εμπειρία της εταιρίας στην κατασκευή ιστοσελίδων, η πρόταση τους πρέπει να περιέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα σας επιτρέψουν να αποφασίσετε με ασφάλεια ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει καταλάβει επαρκώς τι θέλετε.
2. Δείτε δείγματα της δουλείας τους
Δείτε τα δείγματα απο ιστοσελίδες υπαρχόντων πελατών και διαβάστε κριτικές κυρίως στο Google Business. Από τις ιστοσελίδες που έχουν ήδη κατασκευάστει, θα μπορείτε να βγάλετε ένα πολύ καλό συμπέρασμα της ποιότητας της δουλείας τους.
3. Να γίνεται χρήση νέων τεχνολογιών
Η χρήση των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών προώθησης, προβολής και κατασκευής ιστοσελίδων, είναι πολύ καθοριστική για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να πληρεί όλα τα σύγχρονα standards κατασκευής ιστοσελίδων όπως responsive design, γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, social ready, gdpr ready κ.α
4. Ζητήστε και πάρτε προσφορές.
Μία καλή εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων είναι πάντα σε θέσει να υποβάλει μία πρόταση για την ιστοσελίδα σας που θα συμπεριλαμβάνει χρονοδιάγραμμα αλλά και όρους πληρωμών και προϋποθέσεις. Κατά την αξιολόγηση της πρότασης μπορείτε να δείτε πόσο αποτελεσματικά επικοινωνείτε μαζί τους.
5. Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν κρυμμένα πρόσθετα κόστη και μικρά γράμματα
Εάν δεν είστε βέβαιοι για κάτι, ρωτήστε! Όπως σε όλες τις δουλειές, τα κρυμμένα κόστη που δεν έχει υπολογίσει ο πελάτης μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι του τελικού κόστους του έργου.
6.Επιλέξτε αυτόν με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, συνέπεια & ξεκάθαρες χρεώσεις
Ο κατασκευαστής θα πρέπει να είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έχει προσυμφωνηθεί, ειλικρινής ως προς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ξεκάθαρος όσο αφορά τις χρεώσεις.
7.Ρωτήστε για την υποστήριξη πριν και μετά την κατασκευή
Η υποστήριξη είναι ίσως ένα απο τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδας. Και αυτό γιατί, μια ιστοσελίδα έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες και πτυχές, οπότε είναι απαραίτητο να υπάρχει επαγγελματική υποστήριξη σε περίπτωση που το χρειαστείτε.
8.Μάθετε με ποιόν τρόπο θα ενημερώνεστε για την πορεία του site
Θα πρέπει να ενημερώνεστε για όλες τις φάσεις υλοποίησης του website, έτσι ώστε να βλέπετε την εξέλιξη του website για να συμφωνήσετε ή όχι με την πορεία του. Μια αλλαγή που γίνεται στην αρχή δεν έχει κανένα κόστος. Μια αλλαγή που γίνεται όταν το site έχει ολοκληρωθεί μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναφτιαχθούν από την αρχή ολόκληρα κομμάτια του site.